Site rengi

Tasarım

ALTIN 499,21
DOLAR 8,8689
EURO 10,4740
BIST 1.385
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26 °C
Az Bulutlu
Türkçe Slow Pop Dinle masöz istanbul turbobet giriş gmail kaydol

Şifa ve lezzet deposu “Beykoz Kestane Balı” pazara hazır

Şifa ve lezzet deposu  “Beykoz Kestane Balı” pazara hazır

İstanbul’un en çok kestane balı üretilen ilçesi Beykoz’da özgün tadını ilçenin ormanlarındaki kestane ağaçlarının çiçeklerinden alan “Beykoz Kestane Balı” yaklaşan kış aylarında damaklara lezzet bünyeye kuvvet vermek üzere tüketicilerini bekliyor.

Beykoz Belediyesi’nin yaklaşık on yıldan bu yana kovan desteği, festivaller, uluslararası kongrelerle ilçede üretimini teşvik ettiği “Beykoz Kestane Balı” ilçedeki arıcıların bin bir emeği ve alın teriyle pazara hazırlanıyor.   İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün denetiminde, 100 kayıtlı arıcının 12 bin 500 adet kovan varlığıyla yürüttüğü arıcılık faaliyetleri neticesinde bu yıl ilçe genelinde 2019 yılında olduğu gibi yaklaşık 250 ton bal üretimi bekleniyor. Şifa ve lezzet deposu  Beykoz ormanlarında bulunan kestane ağaçlarının çiçeklerinden elde edilen “Beykoz Balı” kendine özgü aromasıyla tam bir şifa ve lezzet deposu. Besin ve enerji değeri son derece yüksek bir ürün olan kestane balı bu özellikleriyle tüketiciler tarafından sıklıkla tercih edilirken içeriğindeki zengin vitamin ve minerallerle kış aylarında sık görülen üst solunum yolu hastalıklarına karşı bağışıklığı güçlendiriyor.  

Doğanın mucizevi bir ürünü olan kestane balını yapan işçi arılar yalnızca ilkbaharda açan kestane ağaçlarının çiçeklerinden öz alıyor ve başka çiçeklere uğramıyor. Arıların doğadan topladığı özlerden doğal yöntemlerle elde edilen ballar sağım sezonu sonunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onay verdiği laboratuvarlarda yapılan analizlerin ardından paketleniyor. Alternatif tıpta kullanılıyor Beykozlu arıcılar kestane balının yanı sıra arı alternatif tıp yöntemlerinin son yıllardaki gözdesi apiterapide kullanılan polen, arı sütü, propolis gibi ürünlerin de üretimini yaparak hem ilçe ekonomisine hem de sağlığa katkıda bulunuyor.

ETİKETLER: , ,
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.