Cengiz Aytmatov Doğumunun 92’nci Yılında Keçiören’de Anıldı

Keçiören Belediyesi tarafından Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’un doğumunun 92’nci yıldönümü anısına düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Türk edebiyatının sönmeyen ışığı olan Aytmatov insanlık var olduğu sürece yaşamaya devam edecektir. Onun, eserleriyle oluşturduğu okyanustan bütün insanlık faydalanacak. Onu dünyaya getiren anadan ve babadan, onu yetiştiren hocalarından Allah razı olsun.” dedi.
“TANRI DAĞLARINDAN SÜZÜLÜP DÜNYAYA DOĞMUŞTUR”
Aytmatov tarafından kaleme alınan her bir eserin dünya çapında birer değer olduğunu da hatırlatan Altınok, şunları söyledi:
“Bugün bir ışığın, bir yıldızın, bir güneşin doğum gününü kutluyoruz. Bu ışık Cengiz Aytmatov’dur. Eserleri 176 dile çevriliyor. 176 ülke, 176 millet Cengiz Aytmatov’u okuyor. Hem Türk dünyasına, hem Rus edebiyatına hem de Kırgız edebiyatına doğan bir ışıktır Aytmatov. Tanrı Dağları’ndan süzülüp gelen, Talas’ın Şeker Köyünde doğan bu değer önemli iz bırakmış bir isimdir. Türk- İslam kültürünü ve Turan coğrafyasını insanlığa anlatmıştır.”